zaterdag 31 oktober 2009

Opzij opzij opzij

Bij de post ligt het novembernummer van Opzij. Het is me toegestuurd met hartelijke dank omdat ze me van de zomer als deskundige mochten bellen om advies omtrent de machtige vrouwen in mijn vakgebied. Dat daar nu FNV-voorzitter Agnes Jongerius uitgerold is, wier rol in september zo geminimaliseerd is!

De uitslag en het nummer waren waarschijnlijk al lang en breed klaar toen dat AOW-deblacle geschiedde en ongetwijfeld hebben ze daar ter redactie uren- zo niet dágenlang gedelibereerd of ze met deze uitkomst en cover door konden gaan. Uiteindelijk moet de conclusie geweest zijn dat het teveel stress en gedoe opleverde om het hele nummer over te maken. Wel hebben ze het interview met Agnes nog op het nippertje aangepast met wat vragen over haar rol in de AOW-discussie.

Met mijn deskundigheid hebben ze overigens weinig gedaan. Ik had een toptientje met Machtige Vrouwen ingeleverd, maar er is maar eentje van al die namen in de uiteindelijke Tophonderd terecht gekomen. Ben behoorlijk nieuwsgierig wie die keuze uiteindelijk gemaakt heeft en al die andere - veel machtiger - vrouwen van mijn lijstje heeft gewipt. En waarom.

Geen opmerkingen: