zondag 11 oktober 2009

Leersumse Veld

Uit het boekje Utrecht Wandelroutes uit de nieuwe serie 'Wandelen Met On Track' kiezen we een route door het Leersumse Veld. Een wonderschoon gebied tussen Leersum en Woudenberg met afwisselend bos, hei & vennen. Ik kende wandelen bij Leersum alleen lopend vanuit Leersum, waar lang geleden een van de Geschwister met haar gezin woonde. Maar dan zat je een stuk zuidelijker in de bossen. Een echte ontdekking, dit Leersumse Veld. Alleen beetje jammer dat je de A12 zo hoort.

'On Track' is van oorsprong een internet-initiatief met fantastische wandelroutes, samengesteld door wandelliefhebbers, vrijwilligers, door heel Nederland. Die routes waren zelfs op zondag rustig. Ik ben er al jaren lid van, voor 15 euro per jaar kun je er gebruik van maken. Ik geef er altijd enorm over op, dat die kaartjes zo goed en leesbaar zijn dat je de beschrijving niet nodig hebt... Er zijn onlangs vier boekjes van verschenen. Ik wilde ze graag hebben want een boekje bladert lekkerder dan internetpagina's.

Vandaag blijkt helaas de kwaliteit van de kaartjes niet zo hoog te zijn als ik altijd roep. Het kaartje door het Leersumse Veld levert discussie op bij bijna elk kruispunt van bospaadjes. Achteraf hadden we beter de gele paaltjes-route kunnen lopen.

Geen opmerkingen: