zaterdag 23 september 2017

Erwtenquiche

Vandaag schaft de pot erwtenquiche. Dat komt zo. Bobby heeft een nieuw thema: hij leest deze week een voor een de gebruiksaanwijzigingen van de apparaten die we nu al tweeënhalf jaar in gebruik hebben. Het kwam er nooit van. We hebben een ordner met alle nieuwe gebruiksaanwijzigingen. Die van de oven en de ventilatie worden het vaakst geraadpleegd omdat die apparaten het meest van slag zijn na een stroomstoring. Maar laatst moesten we nodig de filters reinigen en/of vervangen van de afzuigkap. Dat moet een paar keer per jaar, naar bleek, en het zoutblok van het ontkalkingssysteem.

Nu is hij aan de gebruiksaanwijzing van de koelkast begonnen. Die moet regelmatig ontdooid worden en dat hebben we nog nooit gedaan. Wel heb ik regelmatig met een houten pollepel het ijs uit het vriesvakke gebikt, zeg ik, maar volgens de gebruiksaanwijzing is dat niet voldoende.

In het vriesvalje ligt nog anderhalf pakje bladerdeeg en een halve zak doperwten. Dus eten we vanavond doperwtenquiche. Zodat binnenkort het grote ontdooien kan beginnen.

Geen opmerkingen: