vrijdag 22 september 2017

Rooker1

Zullen we nu eens naar fauteuils gaan kijken voor in de Bibliotheek? stel ik voor. Want ik vind het genoegen van het zitten voor de houtkachel in onze Bibliotheek toch niet optimaal op een eetkamerstoel. Bobby heeft laatst zijn duizenden boeken geordend dus het wordt steeds mooier daar. Nu nog fijne stoelen.

Hij heeft een fauteuil in gedachten. 15 jaar geleden heeft hij een plaatje uitgeknipt uit het toenmalige Volkskrant Magazine. Dat knipsel zit in een ordner. Geen idee wat er nog meer in die ordner zit. Het is een Art Deco-fauteuil luisterend naar de naam Rooker1. Hij wil hem met donkerrood ribfluweel. Dat wil hij dus al 15 jaar. Ik wil er misschien ook wel een, zeg ik, want waar moet ik anders op zitten als we romantisch voor het knappend haardvuur zitten? Maar misschien dan met een motiefje. Die met die pauweogen vind ik mooi. En misschien wel de Rooker2 die wat ronder is dan de Rooker1. En dan een Art Deco-bibliotheek met Art Deco-lampen.

De firma die deze stoelen maakt zit in Sneek, maar heeft een showroom aan de Cruciuskade in Amsterdam-Oost. Dat is achter mijn oude huis aan de Zeeburgerdijk, vlakbij de firma waar we onze wondere blauwe glazen badkamertegeltjes gekocht hebben.

Geen opmerkingen: