vrijdag 8 september 2017

Havermoutpizza

Omdat het almaar regent en ik een gelijkend portret moet maken ben ik vandaag aan huis gekluisterd. Dat is niet erg. Ineens krijg ik zin in een zelfgemaakte pizza. Dat lijkt me het toppunt van huiselijkheid. Ik heb nog nooit een pizza gemaakt. Het lijkt me heel moeilijk, met name het deeg lijkt me lastig. We hebben geen keukenmachine en ook hebben we geen deegrol. En toch wil ik pizza. 

Ik zoek recepten, zowel van Koopmans als nog meer basic met bloem en gist, en bekijk filmpjes. Dat moet toch te doen zijn - als ik in ons winkelcentrum tenminste een deegrol kan vinden. Maar dan vind ik bij het receptenblog Chickslovefood een prachtig recept met een bodem van havermout en zoete aardappel, waar je noch gist, noch een keukenmachine, noch een deegrol voor nodig hebt. Er staat bij dat het ontzettend lekker is. Dat lijkt me dan wel wat. De skinny variant is met hütenkäse & tomaten en daarop rucola. Maar je kan natuurlijk ook een calorierijkere variant maken met geitenkaas en walnoten. 

's Middags bij de lunch probeer ik het eerst uit, om te proeven of ik dit Bobby wel kan voorzetten en ja dat kan, het is ontzettend lekker. Pizza zou ik het niet noemen, maar wel heel hedendaags gezond. Vezelrijk, mager, vegetarisch. 

Chickslovefood hebben al diverse kookboeken gemaakt: gezond, smaakvol, snel en makkelijk. Een boek met recepten met 5 of met 6 ingrediënten. 

Geen opmerkingen: