dinsdag 26 september 2017

Hanenpoten

De projectleider van ons plantsoen komt langs om het ingezaaide bloemenlint te inspecteren. Er zijn wel wat bloemen, maar het is vooral toch hoog gras en distels. Het is nog niet zo mooi als gehoopt en verwacht, laat staan dat het mooi blijft. De gemeente is bang voor de kosten. Het openbaar groen te Utrecht bestaat hier niet voor niets voornamelijk uit gras. Dat is het l die in het AD stond van een veel bloemrijker bloemenlint in Leidsche Rijn. En blije mensen daar in. Dat wil hij / willen willen wij ook wel. Nu heeft hij een idee hoe het in die richting te krijgen en te houden, maar onderdeel van dat plan is dat de gemeente hem een beetje blijft inhuren als projectleider maar dat drukt dan weer op de groenbegroting. Hij heeft donderdag bespreking en wil dan graag kunnen melden dat wij als enthousiaste buurtbewoners nog wel iets meer willen doen aan het groen. 

Ik wil dat in principe wel, maar wat dan? Mogen we concrete opdrachten. En hoe vaak? Hij wil wat meer vaste planten en stukjes extra inzaaien en of wij als buurtbewoners dan meehelpen. Ja zeggen wij, dat willen wij wel, maar wij hebben er geen verstand van dus wij hebben leiding nodig. Iemand die een plan heeft en zegt en uitlegt wat wij moeten doen.. en ook wat de afdeling Groen van de gemeente gaat doen. Het is geloof ik een getouwtrek van jewelste. Het is hier maar Zuilen, geen Bloeyendael.

Ondertussen loopt er een groepje mensen die met een groep kinderen een speurtocht lopen in ons plantsoen, langs de moestuinbakken. Met vragen over de groente. Dat vinden wij erg leuk. Kijk, zeggen we, hoe de buurt opknapt!

Wat wij kunnen doen? Hij wijst onder meer op het hoge gras, de hanenpoten, in het stuk bloemenlint waar haast geen bloemen groeien. Dat gras woekert als een gek. Dat heeft hij niet gezaaid, dat zat waarschijnlijk in de aarde. Dat gras moet er eigenlijk uit. En de distels ook. 

Op ons stukje van de moestuinen wil ik best hanenpoten trekken, zeg ik toe, en distels, maar niet de hele straat. Dus als hij weg is ga ik een kwartiertje hanepoten trekken. Ik ben benieuwd wat zijn vergadering donderdag oplevert.

Geen opmerkingen: