vrijdag 15 september 2017

Top of the Lake

We hebben een discussie over Netflix en series kijken, en ik breng in dat ik géén Netflix kijk omdat ik té gretig ben naar series en dan niet kan stoppen. Dan liever een dvd-serie. Die is in elk geval eindig.

Greet heeft dat ook en beperkt zich weer tot series op tv. Ze vertelt enthousiast over de Australische serie 'Top of the Lake' van regisseuse Jane Champion. Mede vanwege de leuke in-between-personages en interessante niet voor de hand liggende kwesties en psychologie. Ik ga tegenwoordig graag rond 22u naar bed en daar dan nog een beetje tv kijken. Top of Lake is beschikbaar via Uitzending Gemist, dat trouwens nu NPOPlus heet en waarvoor je moet betalen. Ik kijk via NLZiet - daar betaal ik ook voor.

Leuke actrices. Elisabeth Moss (r) speelt detective Robin. Gwendoline Christie (l) speelt agente Mirianda. Nicole Kidman speelt Julia. De inmiddels lesbisch geworden adoptiemoeder van de (naar eindelijk zal blijken) van de afgestane dochter van Robin. Die dochter is nu 17 jaar. Die is involved met een oudere man die bij een bordeel met Aziatische meisjes betrokken is. Geen idee hoe het allemaal zit. Dat komt de komende weken. Maar echt een aanrader.

Geen opmerkingen: