zondag 10 september 2017

Tractorbinnenband

Op de begrafenis van onze laatste oom ontmoette ik een paar nichten van Mutti's kant die ik eigenlijk niet kende. Mutti had veel zussen en broers en de meesten van hen hadden ook weer grote gezinnen. Nicht Elly en ik kenden elkaar nog niet want zij was/is drie jaar ouder. Dat is onoverkomelijk als je 10 bent.

Vorige week stuurde ze me ineens een appje dat ze komende zaterdag op de Grietmarkt in Amerongen zou staan met haar tassen en sieraden gemaakt van tractorbinnenband. 

Geen idee wat de Grietmarkt is, maar als het weer vandaag  even opknapt ga ik naar Amerongen. Het blijkt een halfjaarlijkse feestelijke buitenmarkt met biologische etenswaren en kunstenaars en live muziek. Ik ben toe aan een nieuwe danestas, maar de tassen van Nicht Elly zijn zwart (want rubber) én ze hebben slechts een binnenvak voor de telefoon. Ik wil wel viet binnenvakken. Ik kom zo! is me al rommelen en alles kwijt zijn. Will zei het jaren geleden al: je moet een tas met lichte binnenvoering.

Dan de sieraden. Een deel van zwarte binnenband en een deel van platgeslagen Nespressocupjes. Het is echt leuk wat ze maakt, maar niet zo mijn stijl. Uiteindelijk koop ik een soort bloem die blauw en goud glanst ip dat zwarte rubber. We zullen zien of ik het blijf dragen. Maar ik ben heel blij met mijn nieuwe Nicht.

Geen opmerkingen: