zondag 10 september 2017

Dom

Katholieker dan hier kun je het in een protestantse kerk niet krijgen, zegt Bobby. We zetten alle mogelijkheden voor de zondagochtend weer eens op een rijtje.

Ik wil zo graag weer eens een majestueuze dienst, met prachtige zang en liturgie. Zoals in Amsterdam. Daar hadden we De Papegaai aan de Kalverstraat, de Krijtberg aan het Singel en de Nicolaaskerk aan de Prins Hendrikkade. Met prachtige koren en veel Roomse heisa. En aan de Prinsengracht De Duif. 

Dat heb je allemaal op Zuilen niet.  

Ik wil heel graag een grote H Mis. Maar de kathedraal van Utrecht is het terrein van Kardinaal Eijk, zegt Bobby, daar wil je echt niet naar toe.. 

En zo wordt het ineens De Dom. Daar was ik nog nooit op zondag. Wel ver fietsen met wind tegen. Halverwege zeg ik nog: het is te ver, maar achteraf vind ik dat niet meer. Wat prachtig. Alles tot in de puntjes verzorgd. Tekst klopt. De Domcantorij is schitterend. En allemaal toeschietelijke aardige mensen. We ontdekken zelfs buren uit onze straat in deze kerk, die hier de buurtbbq organiseren en die ook een moestuin hebben. Van al die dingen tezamen word ik helemaal blij.

Geen opmerkingen: